Groupon medeoprichter Andrew Mason ontslagen als chief executive officer

Groupon medeoprichter Andrew Mason is gisteren ontslagen als chief executive officer. Mason lag al langer onder vuur vanwege achterblijvende prestaties. In een ongewoon openhartige brief heeft Mason, bekend om zijn atypische gevoel voor humor,  aangegeven dat hij had gefaald in zijn rol als leider. “Na vier en een half intens en prachtige jaren als CEO van Groupon, heb ik besloten dat ik graag meer tijd doorbrengen met mijn familie. Grapje. – Ik ben vandaag ontslagen, en als je je afvraagt waarom, dan heb je niet goed opgelet, ” schreef Mason in een memo gericht aan de mensen van Groupon.

Medeoprichter Eric Lefkofsky en bestuurslid Ted Leonsis leidt het bedrijf in de tussentijd, totdat een permanente CEO is gevonden. “We weten allemaal dat het achterblijven van de operationele en financiële prestaties het vertrouwen van veel van onze supporters heeft uitgehold, zowel binnen als buiten het bedrijf is het nu onze taak om hun steun terug te winnen” schreef hij in een gezamenlijke brief aan de werknemers.

De aandelen van Groupon sloten 24 procent lager op donderdag na de dagelijkse deals bedrijf de markt verraste met een kwartaalverlies op woensdag, mede omdat het de vergoedingen die het vroeg aan bedrijven voor het plaatsen van deals had verlaagd.

De leider in dagelijkse aanbiedingen websites heeft nu een zoektocht gestart naar een nieuwe leider die het bedrijf verder kan laten groeien en de winstgevendheid kan vergroten.

Meer lezen? Ga naar AlltheDeals.nl voor alle dagaanbiedingen en gerelateerd nieuws in Nederland.

AlltheDeals.nl

About The Author