Belgisch ziekenhuis voert opnieuw promotie op Groupon

Bron: deredactie.be

Het Schaarbeekse ziekenhuis Clinica Aesthetica voert opnieuw een promotieactie voor esthetische ingrepen op de website Groupon. Een jaar geleden was er ophef ontstaan over die praktijk. De Orde van Geneesheren bekijkt de zaak en zal mogelijk tuchtmaatregelen nemen, zo blijkt uit een bericht van de vakbladen Medi-Sfeer en De Specialist.
In januari 2013 kwam het ziekenhuis Clinica Aesthetica in het nieuws omdat het via de Nederlandse website Groupon een korting van 550 euro bood voor een borstvergroting of andere esthetisch-heelkundige ingrepen. Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) noemde die praktijk toen totaal onaanvaardbaar en wees erop dat het promoten van esthetisch-geneeskundige ingrepen bij wet verboden is. Die wet werd in mei 2013 vernietigd door het Grondwettelijk Hof, omdat er sprake zou zijn van “ongeoorloofde discriminatie”.

Het Schaarbeekse ziekenhuis voert nu opnieuw een actie op de website Groupon. Mensen kunnen er 461 euro korting krijgen voor een esthetische ingreep. Volgens de teller van Groupon tekenden al meer dan 235 mensen in op dat aanbod.

Hoewel de Clinica Aesthetica wettelijk gezien dus niet in de fout gaat, wijst de Orde van Geneesheren de actie af. De Nationale Raad van die orde verbiedt immers wel “televerkoop waarbij artsen medische verstrekkingen, desgevallend aan voordeeltarief, aanbieden”. De chirurgen van Clinica Aesthetica kunnen daardoor tuchtrechtelijk vervolgd worden.

Volgens Medi-Sfeer en De Specialist is de zaak momenteel in behandeling bij de provinciale raad van de Orde van Geneesheren. Een uitspraak wordt ten vroegste in maart verwacht.

AlltheDeals.nl

About The Author